США, НАТО: обговорено співпрацю

31 Jan, 2024 | |

Відбулася зустріч Радника Президента США з питань національної безпеки Дж.Саллівана з Генсекретарем НАТО Є.Столтенбергом.

Сторони привітали нещодавнє схвалення Туреччиною членства Швеції в НАТО та висловили спільне бажання побачити якомога швидше приєднання Швеції до Альянсу.

Генсекретар відзначив непохитну підтримку союзниками по НАТО України, яка продовжує захищатися від російської агресії. Дж.Салліван і Є.Столтенберг обговорили планування саміту НАТО у Вашингтоні у липні 2024 року та покращення військової готовності НАТО, оскільки рекордна кількість членів Альянсу перебуває на шляху виконання зобов’язань щодо двох відсотків витрат на оборону у 2024 році.

Сторони обмінялися думками щодо прогресу Альянсу в нарощуванні оборонного виробництва та висловили занепокоєння щодо експорту КНДР та закупівель росією військового обладнання КНДР, а також використання цього обладнання росією проти України. Вони також підкреслили спільну відданість членів Альянсу захищати кожний дюйм території НАТО.

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки:

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за